omgeving

niedersfeld

Niedersfeld is een rustig dorpje in de Duitse provincie Nordrhein Westfalen. Het ligt op 2,5 uur rijden van Arnhem en op 2 uur rijden van Venlo. Rust, natuur, bergwandelingen: u vindt het hier allemaal. Er zijn prachtige bossen, jaloersmakende glooiingen en heuvels, maar ook beekjes met watervallen die in zowel zomer als winter prachtig zijn. Ook de herfst is adembenemend!

Niedersfeld zelf ligt aan de Hillebachsee (7 minuten lopen vanaf het appartement). In dit meer kunt u zwemmen of bij de kiosk ijs kopen. Er is ook een ligweide en een zandstrand. In de winter kunt u perfect langlaufen om het meer.

Niedersfeld zelf behoort tot de gemeente Winterberg, dat op 7 kilometer (12 autominuten) rijden ligt. Winterberg is een gezellige toeristenstad, vol leuke restaurants en winkels. Het staat in de top tien van belangrijkste toeristische plaatsen in Duitsland en ontvangt alleen al per jaar zo’n twee miljoen dagjesmensen. Dat is per jaar per inwoner zo’n 167 gasten! Die charme komt vooral doordat de ruige natuur of een weekend skiën onder handbereik liggen. Zodra de temperatuur het toelaat, worden de sneeuwkanonnen aangezet en zijn de pistes en loipes bedekt met ongeveer twintig centimeter sneeuw, waardoor skiën vrijwel de hele winter mogelijk is. Maar ook wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in dit prachtige stuk Duitsland!

Horeca Niedersfeld

Beneden in het dorp  – vol typisch Duitse vakwerkhuizen – zijn diverse horecabedrijven gevestigd. Zo zit er een Turks restaurant/snackbar, en een Konditorei waar voor vijf euro ontbijt wordt geserveerd. Hotel Niedersfeld is een typisch dorpshotel met een leuke menukaart (en inpandig terras!). Ook is er een bakker, een slager, een groenteboer, en een kleine supermarkt.

Wintersport

Alhoewel Winterberg voor fanatici DE wintersportplek van het Sauerland is, doet Niedersfeld daar niet veel voor onder met haar eigen kleinschalige en intieme skigebied met drie sleepliften, een skischool, en skiverhuur.
Zodra u de deur van het appartement uitstapt, kan er al gelanglauft worden (mits er sneeuw ligt, natuurlijk!).
Exact boven het appartement ligt natuurgebied Hochheide, met op de top een prachtig uitzicht. Rond de Kahler Asten in Winterberg – de meest bekende berg van Sauerland – vindt u een prachtig langlaufgebied met maar liefst 120 kilometer aan elkaar verbonden loipes.
De skipiste van Winterberg bereikt u in 8 autominuten, het gezellige centrum ligt op 12 autominuten.
In Winterberg vindt u onder andere de wintersportparken Skiliftkarussell, Sahnehang en RuhrQuelle. Deze beschikken alle drie over sneeuwkanonnen. U kunt ook terecht bij ski-sportberg Kappe. Heeft u hier nog niet genoeg aan, ontdek dan skigebied Postwiese in Neuastenberg of de St. Georg-Schanze.

Wist u dat:

  • Winterberg een staatserkend heilkuuroord is?
  • Winterberg de hoogstgelegen stad in West-Duitsland is? (tot 841 meter hoogte)
  • De Biggesee (Biggetalsperre, 84 km van Niedersfeld) door haar zuivere omgeving het hele Ruhrgebied voorziet van drinkwater?
  • Niedersfeld een door de overheid erkend luchtkuuroord is? Het is het bekendste en meest gecontroleerde keurmerk voor kuuroorden die zich presenteren met hun natuurlijke omgeving en gezonde lucht. Het wordt aan plaatsen gegeven die volgens wetenschappelijke vaststelling zodanige lucht- en klimaatomstandigheden kennen, dat ze als heilzaam bestempeld kunnen worden.
  • In Willingen (21 km) de Fédération Internationale De Ski jaarlijks in januari de FIS wereldkampioenschappen Schansspringen organiseert?
  • Het plaatselijke cafetaria elke dag tot 22.30u pizza’s, döner en frietjes tot in het appartement bezorgt?